Ciastka orientalne SARAGLI 60 g
Opis
Grecka firma „KANDYLAS” powstała w 1927r i od tego czasu produkuje dla nas tradycyjne, greckie słodkości. Wiele produktów jest do dzisiejszego dnia wyrabianych ręcznie przy zachowaniu najwyższych standardów jakości. Pragniemy państwu przedstawić popularne greckie przysmaki wykonane według greckiej tradycji. Wyrabiane ręcznie z naturalnych składników, bez sztucznych dodatków. Dopełnieniem smaku są najwyższej jakości orzechy i migdały oraz miód.
Saragli to deser niezwykle znany w kuchni greckiej. Przygotowuje się go z ciasta filo, przełożonego warstwami pokrojonych orzechów włoskich lub migdałów z cukrem i miodem. Całość jest zapiekana, krojona w romby, trójkąty i kwadraty, a następnie polewana lukrem lub syropem z wody, cukru i cytryny. Na wierzch posypuje się kruszonymi orzechami pistacjowymi. Ciasto jest słodkie i chrupiące. Polecamy spróbować gdyż jest to raj dla podniebienia.
- Skład: ciasto wypełniające 25% (mąka pszenna, woda, skrobia kukurydziana, sól, konserwant: sorbitan potasu) cukier, woda, syrop glukozowy, migdały 7%, tłuszcz (częściowo uwodorniony olej palmowy, tłuszcz zwierzęcy - masło skoncentrowane), smak, kolor: beta-karoten, mąka pszenna, woda, skrobia (mąka pszenna i żytnia, woda, sól, bakterie kwasu mlekowego, częściowo uwodorniony olej palmowy, cukier, drożdże, sól, regulator kwasowości: dioctan sodu, sok z cytryny, środki aromatyczne: wanilia, cynamon, kwas: kwas cytrynowy, środek konserwujący: sorbinian potasowy.
- Waga 1 szt.: 60 g
- Data Ważności: 8 miesięcy
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
- Grecki Produkt.
- Dystrybutor: Grekos Shop Odyseas Doumas.